Suriyeli Bakan'dan önemli iddia: Türkiye engelliyor

Suriye yönetimi IŞİD'in kuşatması altındaki Aynel Arab'a "Türk hükümeti yüzünden yardım götüremiyoruz" açıklaması yaptı. Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, "Türk hükümeti ile bir açmaz yaşıyoruz, bu yüzden bizim hava kuvvetlerimizin sınırlarına yakın bölgede uçamıyor" dedi.

Suriyeli Bakan'dan önemli iddia: Türkiye engelliyor

Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, IŞİD’e karşı hava baskınlarını olumlu karşıladıklarını belirterek IŞİD karşıtı koalisyona İran ve Rusya’nın katılması olasılığının bulunduğunu belirtti.

Erbil merkezli yayın yapan Rudaw'a röportaj veren Haydar, Türkiye'nin IŞİD'e saldırılarda yer almalarına karşı olmadıklarını ifade etti. Haydar, Suriye uçaklarının IŞİD'in kuşatması altındaki Ayn el Arab'a yardım etmemesinin nedeni olarak da Türkiye'ye işaret etti.

"Türk hükümeti ile bir açmaz yaşıyoruz, bu yüzden bizim hava kuvvetlerimizin sınırlarına yakın bölgede uçamıyor" diyen Haydar, Türkiye’nin bir keresinde sınıra fazla yaklaşan bir Suriye uçağını düşürdüğünü söyledi.

Suriyeli Bakan, IŞİD'e yönelik hava operasyonlarında Suriye hükümeti ile tam bir koordinasyon olması gerektiğini vurguladı.

Ulusal Uzlaşma Bakanı Haydar, "Biz, IŞİD’e karşı saldırılara Suudiler veya Türkler veya Katarlılar veya Ürdünlülerin katılmalarına karşı değiliz. Bu ülkeler, aslında IŞİD’in oluşturulmasının nedeni. Eğer şimdi IŞID’e saldırılara katılırlarsa bu iyi bir şey" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr