Haşim Kılıç'tan dikkat çeken sözler

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yargıdaki Fethullahçı örgütlenmeyi savundu. Adli Yıl açılış resepsiyonun da konuşan Kılıç, "Hiçbir bilgi ve belge olmadan insanlar itham ediliyor" dedi. Kendisine de ihbar mektupları ulaştığını söyleyen Haşim Kılıç, "Bana da fişleme usulü bir liste geldi ve ben o listeyi kaldırdım attım" diye konuştu.

Haşim Kılıç'tan dikkat çeken sözler

Yargıtay'daki Adli Yıl açılış töreni gergin geçti, akşam düzenlenen Adli Yıl Resepsiyonu da aynı tondaydı. Merak edilen konu, kimin hangi mesajı vereceğiydi. En dikkat çeken açıklama Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan geldi.

Kılıç, tıpkı Yargıtay Başkanı gibi isim vermeden hükümete sert eleştiriler yöneltti. Gülen örgütüne yönelik çalışmaların hukuksuz olduğunu savundu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı'ın gündeminde, polis ve hakimlere yönelik soruşturmalar vardı. Soruşturmaların bilgi ve belge olmadan yapıldığını savundu

Kılıç, "Hiçbir akıl sahibinin devletin dışında bir yapılanmayı kabul etmesi düşünülemez. Ancak bunun için mutlaka ortaya belgenin ve bilginin konması lazım. Belge ve bilgi olmadan insanlar itham edilerek çok ciddi yanlışlar yapılıyor." dedi

"Hem kendi kurumum hem diğer kurumlar için söylüyorum imzasız, bir yığın dilekçe geliyor, ‘şu şucu, bu bucu’ diye. Fişlemeler yapılıyor." diyen Kılıç, "Bana da fişleme usulü bir liste geldi ve ben o listeyi kaldırdım attım, bütün kuruma ilişkin bir listeydi. Ne imza var ne bir şey var hiçbir şey yok. Kendine göre bir fişleme yapmış." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

f-tipi haşim kılıç AYM