FETÖ'nün Karadayı ayıbını temizleyin

İlker Başbuğ için verilen kararla, 22'inci Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın 28 Şubat davasında aldığı mahkumiyet kararı yeniden gündeme geldi. Kumpas davasında hukuksuzca yerel bir mahkeme tarafından yargılanan Karadayı, yasalara uyularak dosyasının Anayasa Mahkemesine gönderilmesini istedi. Karadayı'nın Avukatı Erol Aras, İstinaf'ta bekleyen dosya için bir an evvel karar verilmesini talep etti.

FETÖ'nün Karadayı ayıbını temizleyin

FETÖ kumpasına maruz kalan 26'ıncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için Anayasa Mahkemesi'nde yeniden yargılama kararı verilmişti. FETÖ'nün 28 Şubat tertibi ile hedef alınan 22'inci Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı da Başbuğ kararının kendisi için örnek olmasını bekliyor. Kanserle mücadele eden Karadayı ölmeden aklanmak istiyor.

Anayasa'nın 148'inci maddesine göre, bir genelkurmay başkanı görevinde işlediği iddia edilen suçlarla Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi'nde yargılanır. Bunun içinse Cumhurbaşkanının onayı aranır.

Ancak Başbuğ ve Karadayı, FETÖ'nün Ergenekon ve 28 Şubat kumpas davalarında yerel mahkemeler tarafından yargılandı. Başbuğ hakkındaki bu usulsüzlük 31 Ekim'de giderilerek Anayasa Mahkemesi'nde beraat kararı verildi.

İlker Başbuğ kararı ve uygulaması İsmail Hakkı Karadayı'nın davasını tekrar gündeme getirdi. Karadayı, Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan 28 Şubat davasında geçen yıl müebbet hapis cezası aldı. Karadayı'nın Avukatı Erol Aras ise bu cezanın iptali için İstinaf'a itiraz etti. Dosya yaklaşık 1 buçuk yıldır İstinaf'ta bekliyor.

Avukat Erol Aras, emekli Orgeneral Karadayı'nın yerel mahkemede yargılanması ve verilen cezanın hukuksuz olduğunu söyledi. Mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

Aras, Başbuğ hakkında hukuksuzca yargılamayı yapan FETÖ'cü savcılar hakkında "Görevi kötüye kullanma" suçundan iddianame yazıldığını hatırlattı.

ulusal.com.tr

fetö ilker başbuğ ismail hakkı karadayı