Doğu Perinçek: Türkiye, Suriye'yle kaçınılmaz olarak ilişki kuracak

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya'nın Suriye'de terörle mücadele sürecine dahlinin son derece faydalı ve olumlu olduğunu belirterek Rus birliklerin Suriye'ye gereken zamanda intikal ettiğini söyledi. Perinçek, Ankara'nın Şam'la kaçınılmaz olarak ilişki kuracağını da kaydetti.

Doğu Perinçek: Türkiye, Suriye'yle kaçınılmaz olarak ilişki kuracak

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sputnik'e konuştu.Perinçek, Rusya'nın Suriye'de terörle mücadele sürecine dahlinin faydalı olduğunu belirtti, "Önemli olan, bölgede ABD karşıtı bir cephe oluşması." dedi.

ABD bölgeden çekildikten sonra Ruslar, Türkler, İranlılar da dahil tüm yabancı askerler Suriye'den çıkması gerektiğini vurguladı.

Perinçek'e göre ABD'nin Suriye'ye saldırmasının nedeni, Washington'un 'Kürdistan planı'nı hayata geçirmek.

"Bu bir Müslüman İsrail olacaktır. Böylece, ilk olarak İsrail güçlendirilecek. Zira bölgede tek başına ve bir müttefike ihtiyacı var. İkinci olarak da, ABD, Ortadoğu'da ikinci destek noktasına ve kendisine ait bir güce sahip olacak" diye devam eden Perinçek, ABD'nin Körfez ülkelerini, Çin'den başlayan Büyük İpek Yolu güzergahını kontrol altına alacağını kaydetti.

Kürtlerin bağımsız bir devlet istemediğini ancak ABD'nin kendi çıkarları için bu düşünceyi desteklediğini söyleyen Perinçek, ABD'nin Kürdistan kurma planını uygulama amacıyla Suriye'nin kuzeyinden Akdeniz'deki limanlara bir koridor açmak için Suriye'yi istikrarsızlaştırmaya çalıştığının altını çizdi.

ABD'nin Suriye'deki varlığını çok uzun süre koruyamayacağı görüşünü paylaşan Perinçek, Washington'un Suriye'nin kuzeyinde açık şekilde kaybeden tarafta olduğunu kaydetti.

Perinçek, Suriye krizinde sona yaklaşıldığının altını çizdi ve ekledi "Son dikişleri dikkatlice, bu çerçevede Ankara, Şam'la mutlaka ilişki kurmalı."dedi.Ankara'nın kaçınılmaz olarak Şam'la ilişki kuracağını vurguladı.

Küresel siyaset merkezi'nin Avrasya'ya kaydığını ve Çin'den Almanya'ya uzanan, Rusya ve Türkiye'nin de yer aldığı bir ittifak kuruluduğunu söyledi.İttifakın ABD ve İsrail'e karşı olduğunu, Akdeniz'deki bu çekişmenin gelecekteki gelişmeleri tayin edeceğini savunan Perinçek, şöyle devam etti: "ABD öncülüğündeki ittifak bölgeyi kontrolü altına alırsa, bu tüm bölge için büyük bir tehdit oluşturacak. Bu bağlamda Rus-Türk ilişkileri daha stratejik bir anlam kazanıyor. Rusya ve Türkiye, 21. yüzyılda birlikte hareket edecek." dedi.

ulusal.com.tr

vatan partisi Doğu Perinçek