İstanbul Valisi Yerlikaya: ''Hepimiz Cumhuriyetiz''

Tüm yurtta Cumhuriyet Bayramı'nın 97 yıl dönümü düzenlenen törenler ile kutlandı. İstanbul Valiliğinde 29 Ekim töreni vardı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Tebrikat Kabulü Töreni"nde konuştu. Yerlikaya, "Hepimiz Cumhuriyetiz" dedi. Bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen "Uluslararası Yat Yarışları"nda ise "Mavi Vatan" vurgusu yapıldı. İstanbul Havalimanı'nda da bayram coşkusu vardı.

İstanbul Valisi Yerlikaya: ''Hepimiz Cumhuriyetiz''

Cumhuriyet 97 yaşında. Milli mücadelenin zaferi bu yıl da bayram havasında kutlandı. Atatürk'ün mirası Mavi Vatan'da yaşatıldı. Verilen mesajlarda "Birlik" vurgusu yapıldı.

Kutlamarın adresi İstanbul Valiliğiydi. Cumhuriyet'in 97. yıldönümünde "Tebrikat Kabulü Töreni" yapıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Hepimiz Cumhuriyetiz" diyerek konuşmasına başladı.

Rota Cumhuriyetti...

Beyoğlu Belediyesi de Cumhuriyet bayramına özel sergi hazırladı. "Cumhuriyet’in İstiklal Yolculuğu" adlı sergide cumhuriyetin kurulduğu yıllar ve Atatürk’ün resimleri bir araya getirildi.

İstanbul Havalimanı'nda da bayram coşkusu vardı.

Havalimanı hem 2. yaşını hem de Cumhuriyet Bayramı birlikte kutladı. Terminalin giriş bölümünde marşlar çalındı.

Yolculara Türk bayrağı dağıtıldı. Azerbaycanlı İlhame Çınar, Türk bayrağını öperek, tören alanında gözyaşlarını tutamadı.

türkiye cumhuriyeti