Tuncay Özkan’ın Demirtaş ziyaretine tepki

PKK terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ı ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a Güneydoğu Gazisi Erten Acır ‘Bir yerlerden sinyal almış’ diyerek tepki gösterdi

Tuncay Özkan’ın Demirtaş ziyaretine tepki

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaretle ilgili Twitter hesabından bilgi veren Tuncay Özkan, “Herkese çok selamı var. Türkiye Selahattin Demirtaş’ı daha bir can kulağıyla dinlemeli. İlk duruşmasından itibaren söyleyecekleri çok önemli” diye yazdı.

Özkan’ın Demirtaş ziyareti sosyal medyada tepki gördü. Güneydoğu gazisi Erten Acır da Tuncay Özkan’ın HDP Eş Genel Başkanını ziyaret etmesini “Bir yerlerden sinyal almış” sözleriyle eleştirdi.

SAVAŞ AÇMIŞTI

Gazi Erten Acır şunları söyledi: “Tuncay Özkan, Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ederek, siyaseten gözünü dış güçlere dikmiş bir kişinin duruşunu ortaya koymuştur. Selahattin Demirtaş’ın temsil ettiği hareket, geçmiş dönemde hendekler kazarak Türk ordusuna ve Türk milletine savaş açmıştı. Türk milletine karşı işlediği bu suçtan dolayı bugün cezasını çekmektedir. Atatürkçü bir partinin, ayrıca Balyoz ve Ergenekon gibi davaların da sanığı olan Özkan, şu an ise teröristlere siyasi teveccühlerde bulunuyor. Bu şunu gösterir: Tuncay Özkan bir yerlerden sinyal almış belli ki. Vatan savaşı mı saray savaşı mı konusunda tavrını ortaya koyuyor. ABD ve İsrail gibi devletler Türkiye’ye savaş açmış durumdalar. Türk ordusunun verdiği mücadeyi kırmak amaçlanıyor. Türk ordusu suçlu gibi gösterilmeye çalışılıyor.”

Baykal da Ahmet Türk’ü ziyaret etmişti

Geçtiğimiz kasım ayı içerisinde CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, o dönem Mardin Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve gözaltında bulunan Ahmet Türk’ün eşi Mülkiye Türk’ü evinde ziyaret etmişti. 10 Nisan’da referandum çalışmaları kapsamında Mardin’e giden Deniz Baykal Ahmet Türk’le de bir araya gelmişti.

Aydınlık

selahattin demirtaş Tuncay Özkan Erten Acır