Soma davasında duygusal anlar: Babası öldüğünde 28 günlük kaldı bu bebek al bak

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Soma Davası hafta sonu tatilinin ardından bugün devam etti. Bugünkü duruşmada sanık avukatlarına tepki vardı.

Soma davasında duygusal anlar: Babası öldüğünde 28 günlük kaldı bu bebek al bak

8’i tutuklu 46 sanıklı davanın son duruşmasında, mağdur işçilerden ilk söz alan Ramazan Demir oldu. Demir, olay günü şoka girdiğini, dumandan etkilendiğini ve yardım istediğini belirtti.

Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı’nın sorusu üzerine Ramazan Demir, “iki çocuğum yetim kalabilirdi bu nedenle şikayetçiyim” dedi.

Çok yoğun çalıştıkları için oturacak zamanlarının olmadığını, yemeklerini bile yiyemediklerini ifade eden Ramazan Demir, sanık avukatlarından Yusuf Koçyiğit'in, olaya ilişkin tekrar sorularına sinirlendi ve ara istedi.

Bunun üzerine mağdur avukatları Koçyiğit’e tepki gösterdi. Avukatlar, mağdurların olay gününü anlatırken faciayı tekrar yaşadıklarını ve soruların dikkatli sorulması gerektiğini belirtti.

Mağdur aileler de sanık avukatlarına tepki gösterdi. Bir madenci annesi, elindeki bebeği gösterip “babası öldüğünde 28 günlük kaldı bu bebek. Al bak” diyerek tepki gösterdi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalar, mağdur işçilerin ifadeleriyle devam edecek.

ulusalkanal.com.tr