Donanma'daki 5 No’lu Hard Disk soruşturmasında 2 şüpheli astsubay mercek altına alındı

"Sahte dijital veriler donanmanın kalbine nasıl yerleştirildi?" Bu sorunun yanıtını arayan askeri savcılık, o dönem Donanma Komutanlığı'nda görev yapan 2 şüpheli astsubayın olağandışı para hareketlerini tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren savcılık, şüpheli astsubayların isimsiz ihbar mektuplarıyla ilişkili olup olmadığını da araştırmaya başladı.

Donanma'daki 5 No’lu Hard Disk soruşturmasında 2 şüpheli astsubay mercek altına alındı

Türk Ordusu'na kumpas soruşturmasında gözler 2 şüpheli astsubay üzerinde yoğunlaştı. "Sahte dijital veriler Donanma Komutanlığı'na nasıl yerleştirildi?" sorusunun peşine düşen askeri savcı, 2 astsubayın olağan dışı para hareketlerini tespit etti.

Askeri savcı, Donanma Komutanlığı'nda o dönem bölgede görev yapan 2 astsubayın hesap hareketlerini incelemey aldı.

Aramanın yapıldığı 6 Aralık 2010 tarihinde Donanma'da görev yapan şüpheli bir astsubayın hesabına 400 bin lira yatırıldığı ortaya çıktı. Bir diğer şüpheli astsubayın ise ev aldığı belirlendi.

Askeri savcılık; şüphelilerin maaşları ile orantısız para hareketlerini mercek altına aldı. Paranın kaynağının bulunması için soruşturma derinleştirildi. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre bu gelişme üzerine soruşturma için gizlilik kararı alındı.

Savcılığın, o dönem polise gönderilen isimsiz ihbar mektubunu şüpheli astsubayların yazıp yazmadığını da araştırdığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr