Beşir Atalay'dan 'koalisyon' açıklaması

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Beşir Atalay'dan 'koalisyon' açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantı, yaklaşık 6 saat sürdü.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda, "Yarın tekrar bir araya gelecekler ve sona doğru giden bir toplantı yapacaklar. Yarın ki görüşmenin en geniş çerçevede olmasını istiyoruz. AK Parti olarak seçim akşamından itibaren nasıl bir tutum sergilediğimizi herkes biliyor. Biz sorumlu yapıcı bir politika izledik. Bu güne kadar izlediğimiz çizgide de devam ediyoruz. Bütün partilerle görüşeceğiz dedik ve görüşmelerde yapıldı. Bu görüşmelerin ne kadar faydalı olduğunu herkes biliyor" diye konuştu.

Atalay açıklamalarının devamında ise, 'Türkiye'deki siyasi partiler arası diyaloglar kolay kurulmuyor. Özellikle genel başkan seviyesinde bir araya gelişlerin az olduğunu bir siyaset kültürümüz var. Kurulan diyalog kamuoyuna da rahatlık getirdi. CHP ile görüşmeler ülkemiz için kazanımdır. Genel Başkanımız yarın olumlu sonuç için gayret gösterecek' dedi.

Beşir Atalay, erken seçimle ilgili ise, 'Bütün boyutlar partimiz tarafından değerlendiriliyor. Hukuki boyut da değerlendiriyor. Yarını görmeden bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Esas olan Genel Başkanımız ve CHP Genelbaşkanı arasında yapılacak görüşmenin sonucudur. O toplantıdan çıkacak karar bizim de kabulümüzdür' diye konuştu.

açıklama AKP MYK