Yargıda sınav skandalı

Hakimlik ve savcılık sıvalarında geçmiş yıllarda yapıldığı belirtilen usulsüzlüklerle ilgili soruşturmada sıra delillerin karartılması iddiasının incelenmesine geldi. Bu kapsamda önceki soruşturmanın üzerini kapatan eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan'ın verdiği kararlar ve ÖSYM ile yaptığı yazışmalar üzerinde duruluyor.

Yargıda sınav skandalı

Ankara Cumhuriyet başsavcılığı 2010-2012 yılları arasında yapılan hakimlik ve savcılık sınavıyla ilgili başlattığı soruşturmayı genişletiyor. Bir önceki soruşturmayı yürütmüş olan eski Başsavcı vekili Şadan Sakınan'ın delilleri kararttığı iddiası üzerinde yoğunlaşılıyor.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre ÖSYM'nin 2010-2011-2012 yıllarında yaptığı Adalet Bakanlığı Adli ve İdari Yargı Hakim ve Savcı sınavı hakkındaki soruşturmaya müfettiş görevlendirildi.

Müfettişler eski Başsavcı Vekili Sakınan döneminde yürütülen soruşturma dosyalarını ele aldı. Sakınan'ın ÖSYM yetkilileri ile o dönemde yaptığı yazışmalarda ilginç bilgilere rastladı.

O yazışmalar ardından ÖSYM'ye giden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri 10 bine yakın soru ve cevap kitapçıklarına el koydu.

Eski savcı Sakınan, 2010 KPSS'sindeki kopya skandalı soruşturmasını da yürüten ilk savcıydı. O soruşturma da sınav evraklarının imha edilmesi talimatı verilmiş ve soruşturmayı derinleştirilmemişti.

ulusalkanal.com.tr