Eylem yapan 3. Havalimanı işçileri kazandı!

İstanbul 3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle sabah eylem başlattı. İşçiler, inşaat alanında her gün iki kişinin öldüğünü belirtti. İşçilere Jandarma biber gazıyla müdahale etti. Saatler sonra talepleri kabul edildiği duyurulan işçiler eylemi sonlandırdı.

İstanbul'daki 3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle sabah 06:30 itibariyle eylem başlattı. Yağmur altında servis beklediklerini, şantiyedeki yemek ve barınma imkanlarının çok kötü olduğunu, tahtakurusu ve pire gibi sorunların da olduğunu vurgulayan işçiler, çalışma koşullarının düzeltilmesini istedi. Sabah saatlerinde şantiye önünde toplanan çok sayıda işçi, servislerin çıkışına engel olarak tepkilerini dile getirdi.

İsmini vermek istemeyen bir işçi "Dün otobüs kazası oldu orada arkadaşımız yaralandı. Ondan önceki gün yine arkadaşlarımız yaralandı. Arkadaşımız çatıdan düştü o yaralandı. Metro göçüğünde arkadaşlarımız içeride kaldı. Söylenmiyor bunlar " dedi.

Çalışma şartlarının çok kötü olduğunu vurgulayan 3. havalimanında çalışan işçi "Yağmurun altında bekletiyorlar. Odalarımız tahtakurusu, pire dolu" ifadelerinde bulundu.

Bir süre sonra işçiler, İstanbul Yeni Havalimanı işletmecisi İGA'nın İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu ile görüştü. Samsunlu'yla görüşen işçilerin gerekli tedbirlerin alınacağının belirtilmesi üzerine eylemlerine son verdikleri öğrenildi.