Biri ''Mısır taraf değil ki'' mi dedi?

AKP Hükümeti, Filistin'de fiyaskoyla sonuçlanan ateşkes girişiminin ardından, durumu kurtarmak için yeni bir adım attı. Mısır'ın arabuluculuğundaki ateşkes müzakerelerine "insani koridor" üzerinden dahil olabilmek için Mısır ile temas kurdu. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Mısır ve İsrail ile temas halindeyiz, izin verirslerse yaralılar Türkiye'ye getirilecek" dedi.

Biri ''Mısır taraf değil ki'' mi dedi?

AKP Hükümeti'nin Filistin meselesinde, başarısız ateşkes girişimleriyle yerle bir olan itibarını kurtarmak ve Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelere dahil olabilmek için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu devreye girdi.

Reuters'a konuşan Davutoğlu, Gazze'ye insani koridor için Mısır ile temas kurduklarını açıkladı.

Davutoğlu, "Gazze'ye insani yardım ulaştırılması ve binlerce yaralı Filistinli'nin Türkiye'ye getirilmesini sağlayacak bir hava sahası koridoru açılması için İsrail ve Mısır'la görüşme halindeyiz. İzin verilirse, hava ambulanslarımız bu yolcuları taşıyacak." dedi.

Davutoğlu IŞİD'in Irak saldırıları hakkında da konuştu. "Kuzey Irak'ın istikrarı bizim için kritik önemde" diyen Dışişleri Bakanı, sınır güvenliğinin sağlanması için gereken tedbirleri alacaklarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze harekatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Mısır taraf değil ki. Sisi kendisi de zalimdir. İsrail ile müşterek hareket ediyorlar. Mazlum ortada yok, siz ikiniz çalıyorsunuz ikiniz oynuyorsunuz." diye konuşmuştu.

ulusalkanal.com.tr