Partilerdeki referandum hazırlıkları sürüyor

Partilerdeki referandum hazırlıkları sürüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk mitingini 15 Mart'ta Amasya da yapacak. Kılıçdaroğlu, 9 Mart'ta il ve ilçe başkanlarını, 10 Mart'ta da muhtarları Ankara'da ağırlayacak. Vatan Partisi de birlik, huzur ve geçim için "Hayır" diyenleri 11 Mart'taki 10'uncu Olağan Büyük Kurultayı'na çağırıyor.

16 Nisan'daki başkanlık odaklı Anayasa değişikliği oylamasına ilişkin partilerin referandum hazırlıkları devam ediyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk mitingini 15 Mart'ta Amasya'da, son mitingini de 15 Nisan'da Ankara yapacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Sakarya'da düzenlenecek etkinliğe katılacak Kılıçdaroğlu, aynı gün fabrikada çalışan kadın işçileri ziyaret edecek.

Kılıçdaroğlu, 9 Mart Perşembe günü CHP'li il ve ilçe belediye başkanlarıyla, 10 Mart'ta da muhtarlarla Ankara'da bir araya gelecek. 11 Mart'ta İstanbul'da, 12 Mart'ta Adana'da olması planlanan Kılıçdaroğlu'nun çeşitli açılışlara katılması, sivil toplum kuruluşları ve derneklerle buluşması hedefleniyor.

CHP liderinin 81 il ve 970 ilçe müftülüğü, 50 bin muhtar ve ilk kez oy kullanacak 1 milyon 800 bin genç seçmene de anayasa değişikliği konusunda mektup gönderdiği öğrenildi.

Referandum hazırlıklarını hız kesmeden sürdüren bir diğer parti de Vatan Partisi.

Vatan Partisi, kent meydanlarında açılan masalarda, birlik, huzur ve geçim için "Hayır" diyenleri 11 Mart'ta Ankara'da yapacağı 10'uncu Olağan Büyük Kurultayı'na davet ediyor.

MHP Genel Merkezi ise muhalif teşkilatları tasfiye etmeyi sürdürüyor. Son olarak başkanlık sistemine "Hayır" diyen Konya'daki Ilgın ve Kadınhanı ilçe yönetimleri de görevden alındı. İki teşkilat, Konya'da MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun "Hayır" toplantısına ev sahipliği yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr

chp ankara AKP vatan partisi referandum