Rus pasaportlu teröristler aramızda! MİT izlerini kaybetti

Rusya’nın hava operasyonlarıyla hedef aldığı Kafkas kökenli cihatçıların, Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiği ortaya çıktı. Rus pasaportu ile Türkiye’ye girerek bir süre Adapazarı, İzmit, Karamürsel ve Yalova çevresinde kalan cihatçıların böylece izlerini kaybettirdikleri anlaşıldı. Cihatçıların daha sonra Suriye’ye geçtikleri belirlendi.

Rus pasaportlu teröristler aramızda! MİT izlerini kaybetti

Türkiye'nin tepkisine neden olan, Rusya'nın Suriye'nin kuzeyindeki hava operasyonları ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Rusya'nın Lazkiye kırsalındaki hava operasyonlarında yoğunlukla Kafkas kökenli cihatçıları vurduğu anlaşıldı. Türkiye üzerinden Suriye'ye geçiş yapan bu grupların, Suriye'ye gitmeden önce Türkiye'de izlerini kaybettirdikleri belirlendi.

Habere göre; Rusya’ya bağlı Kafkas cumhuriyetlerinden gelen cihatçılar Rus pasaportu ile Türkiye’ye giriyor. Daha çok havayolu ile İstanbul'a ulaşan cihatçılar, Türkiye’deki yakınlarının yaşadığı Adapazarı, İzmit, Karamürsel ve Yalova gibi şehirlere gidiyor.

Bir süre burada kalan cihatçılar daha sonra ayrı ayrı Gaziantep, Kilis ya da Hatay’a geçiyor. Sınırı da ayrı ayrı geçen Kafkas kökenli cihatçılar Suriye’de çatışmalara katılıyor.

MİT ve Emniyet, bu cihatçıların Türkiye’ye girişlerinden haberdar olsa da bir süre sonra cihatçıların izlerini kaybediyor.

Rusya’nın operasyon yaptığı bölgede 2012’den bu yana sadece Çeçen, Uygur, Fas, Tunus, Libya ve Yemenli cihatçılar bulunuyor.

2012 yılının başından bugüne kadar Irak ve Suriye’de toplamda 117 cihatçı kampı kuruldu. Bugüne kadar koalisyon güçleri 20 dolayında kampı vurdu. IŞİD toplam 57 kampa sahip. Bunlardan 27'si Suriye’de, 30'u Irak’ta bulunuyor. Rusya’nın vurduğu cihatçı gruplara ait kampların 35’i Suriye’de, 2’si ise Irak'ta yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr