PKK’ya karşı süren operasyonlarla ilgili olarak brifing verildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, iki gün üstüste yapılan MYK toplantısında, terör örgütü PKK’ya karşı devam eden operasyonlarla ilgili brifing verildi. İşte o brifingde verilen bilgiler..

PKK’ya karşı süren operasyonlarla ilgili olarak brifing verildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında iki gün üstüste yapılan MYK toplantısında, Güneydoğu’da terör örgütü PKK’ya karşı süren operasyonlarla ilgili olarak brifing verildi.

Brifinglerde, Cizre’nin Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde tamamlanan operasyonların Silopi ve Sur’da yoğunlaştığı bilgisi paylaşıldı. KCK’nın bu bölgelerdeki örgüt üyelerine çekilme çağrısı yaptığı, Sur’daki teröristler arasında PKK'lıların yanı sıra, MLKP ve DHKP-C’lilerin de olduğu belirtildi.

“Karadeniz şivesiyle konuşan militanlar var” ifadesinin kullanıldığı bilgilendirmelerde, MLKP’nin Suriye’de 4 ayrı kampı bulunduğu ve teröristlerin buradan Sur’a geçiş yapmaya çalıştığı da ifade edildi.

Terörle mücadele brifiginde 18 HDP’li belediye başkanı ve 48 meclis üyesi hakkında işlem yapıldığı da belirtildi. Bazı MYK üyelerinin “Niye daha hızlı müdahale edilmiyor” eleştirilerine yanıt Başbakan Davutoğlu'dan geldi. Davutoğlu'nun, “İleride bu uygulamalar Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne giderse Türkiye aleyhine bir durum doğmaması için ince eleyip sık dokuyoruz” dediği belirtildi.

Brifingde, operasyonların 3 hafta içinde yani ocak sonuna kadar bitirilmesinin planlandığı, sokağa çıkma yasaklarının ardından hızla rehabilite sürecinin başlayacağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr