O emniyet müdürleri yargıya başvurdu

Emniyet operasyonuyla görevden alınan 20 Emniyet Müdürü ve Şube Müdürü daha görevlerinin iadesi için yargıya başvurdu. Operasyonda görev alan birimlere yönelik başlatılan soruşturma da genişletildi.

O emniyet müdürleri yargıya başvurdu

Yolsuzlukoperasyonun ardından görevden alınan Emniyet müdürleri, görevlerinin iadesi istemiyle dava açıyor.

5 Daire Başkanı ve 7 Emniyet Müdürünün yargıya müracatının ardından 20 Emniyet Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü daha yürütmenin durdurulması için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

20 emniyet müdürü, haklarındaki işlemin yetki, sebep ve maksat açısından hukuksuz olduğunu belirterek Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma istemli tam yargı davası açtı.

Diğer yandan operasyonda görev alan birimlere yönelik soruşturma genişletildi. İçişleri Bakanlığının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de polis başmüfettişleri görevlendirdi.

Başmüfetişlerin, operasyonda görev yapan polislerin yanı sıra 7 ildeki KOM başta olmak üzere birçok şube ile ilgili soruşturma yürüttüğü belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

zafer çağlayan kocaeli operasyon emniyet RÜŞVET yolsuzluk halkbank muammer güler süleyman aslan barış güler salih kaan çağlayan