Arınç'a sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sahip çıktı, Adana Valisi ile ilgili konuştu. Vali için "Tercere yuvarlanmış kapağını bulmuş" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Bülent Arınç'ı bu görevden al onun yerine bu valiyi hükümet sözcüsü yap" dedi.

Arınç'a sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un yurttaşlara küfür etmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Tam başbakana göre bir vali, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Devletin dili küfürleştiği zaman, valinin de dili küfürleşir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı hedef alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da sahip çıktı. CHP Genel Başkanı, "Bülent Arınç'ı bu görevden al onun yerine bu valiyi hükümet sözcüsü yap. O zaman bütün dünya AKP'nin ne olduğunu görsün" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kızlı erkekli açıklamalarına da yanıt verdi. Ahlaklı adamın dünyanın en zengin başbakanları arasında yer alamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Neymiş, meşru hayat varmış gayrimeşru hayat varmış. Kusura bakma sen gayrimeşru bir başbakansın" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'ye karşı mücadelede DYP'ye ANAP'lılara da çağrısı vardı. Kılıçdaroğlu "Beraber olacağız beraber mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

AKP meclis chp tbmm kılıçdaroğlu Arınç