Türk basını gerçeklere fransız

Bölge ülkelerinin işbirliğinin telaşını yaşayan Amerika ve İsrail'in Suriye'de kimyasal silah provakasyonuna Türk basını "fransız" kaldı. Kimi batı medyasının dili ile manşet attı, kimi ise gerçekleri sayfalarına taşımaktan korktu.

Amerika'nın kimyasal provakasyon yalanı bugün yine Türk basınının manşetlerindeydi.

Türkiye'nin en çok okunan gazetelerinden Sözcü, Amerika'nın bölge ülkeri arasındaki işbirliğini hedef alan girişimini görmezlikten geldi. Suriye ve Rusya'nın kesin bir dille yalanladığı saldırıyı kınadı. Büyük puntolarla atılan manşet için Amerikan gizli servisi CIA'nin kurduğu Beyaz Baretli'lerin servis ettiği fotoğrafları kullandı.

Milliyet Gazetesi de Amerika ve İsrail'in yalanlarına çanak tutan basın organlarından oldu. Kurgu fotoğrafları ilk sayfasından "İnsanlık Dramı" manşetiyle duyurdu.

GAZETE MANŞETLERİNE GÖZATMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Habertük Gazetesi'nin manşetide "Guta'da İnsanlık Suçu" oldu. Arka planda yine Amerika'nın provakatif örgütü Beyaz Baretlilerin paylaştığı fotoğraf yer aldı.

Hükümete yakın Yeni Şafak Gazetesi ise "Kim Dur Diyecek?" sorusuna taşıdığı manşeti ile Suriye'ye müdahele için zemin hazırlamaya çalışan atlantik cephesinin yanında yer aldı.

Ancak en dikkat çeken, "Bu kadarı da olmaz" dedirten manşet ile Karar Gazetesi çıktı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ekibini çıkardığı gazete, "Celladını bekleyen 50 bin kişi var" diyerek Suriye'ye müdahele çağrısı yaptı.

ulusal.com.tr

türkiye amerika israil türk basını