Sağlık Bakanı yeni dönem için uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından özellikle rehavete kapılanlara yönelik uyarılarda bulundu. "Maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun" dedi. Eminönü'nden de bir fotoğraf karesi paylaşıp, trafik yoğunluğuna dikkat çekti.

Sağlık Bakanı yeni dönem için uyardı

Uyarısını bu fotoğraf karesiyle yaptı. Eminönü'ne giden bir yola ait fotoğrafı paylaştı. Üzerine de "Eminönü, salgın öncesi günlerin hareketliliğine dönmüş görüntüsü verdi. Trafik sıkışıklığına kadar! Salgınla mücadelede her şey daha iyiye giderken, aceleci olmayalım. Otomobil güvenli olabilir. Ama kapıyı açıp, dışarı çıkana kadar" ifadelerini yazdı.

Sağlık BakanıFahrettin Koca, gönüllü karantinaya uymayıp sokağa çıkan vatandaşlara hatırlatmalarda bulundu. Bakan Koca, riskleri gösteren iki frklı video paylaştı; "Dikkat edin" dedi.

İyileşen hasta sayısının vaka sayısını geçmeye başlamasıyla sokağa çıkan kişi sayısı hızla artıyor. Kapatılan bir çok dükkan kademeli olarak açılıyor. Yeni süreç beraberinde riskleri de getiriyor.

Bakan Koca, "Virüsten uzak durmanın yolu, maske ve sosyal mesafedir. Ev dışında mutlaka maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun. Kimin virüs taşıdığını bilemezsiniz. Tedbiri elden bırakmayın." dedi.

ulusal.com.tr

sağlık bakanı fahrettin koca