Bahçeli 7 kişinin üstünü çizdi!

MHP'min 11'nci Olağan Büyük Kongre'sinde 7'nci kez Genel Başkan seçilen Devlet Bahçeli, 7 milletvekilinin üstünü çizdi. 18 yıldır Genel Başkanlık yapan Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu'na derin bir neşter vurarak MYK üyelerinin yarısından fazlasını değiştirdi. Bahçeli kendisine rakip olan Koray Aydın'ı da yönetimden uzaklaştırdı.

Bahçeli 7 kişinin üstünü çizdi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7'nci kez Genel Başkan seçildiği 11'nci Olağan Büyük Kongre'de partinin en önemli karar organı olan Merkez Yönetim Kurulu'na derin bir neşter vurdu.

Başkanlık Divanı üyelerinin tamamı yerini korurken, yüzde 54'ü değişen MYK'da kadın oranı yüzde 10 oldu. MYK listesinin sürprizi ise 2012'deki kurultay'da Bahçeli'nin karşısına rakip olarak çıkmak isteyen ancak başaramayan 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ oldu.

15 kişilik çekirdek karar organı olan Başkanlık Divanı'ndaki bütün isimleri olduğu gibi MYK listesine koyan Bahçeli, 7 milletvekilinin ise üzerini çizdi. Bu isimler; Murat Başesgioğlu, Faruk Bal, Bahattin Şeker, Tunca Toskay, Münir Kutluata, Necati Özensoy ve Reşat Doğru oldu.

Bahçeli; Hayrettin Nuhoğlu, Muharrem Yıldız, Osman Durmuş ve Şenol Bal gibi partinin ağır toplarını da MYK dışına itti.

Listedeki sürpriz isim ise Ümit Özdağ oldu. Geçmişte MHP yönetimine ağır eleştiriler yönelten, Bahçeli'nin karşısına lider adayı olarak çıkmak isteyip başarılı olamayan Özdağ'ın MYK'ya girmesi parti içinde beklenmeyen bir hamle olarak algılandı.

Eski Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır yeniden MYK'ya dönerek sürpriz yaparken, listeye Mehmet Günal, Mehmet Erdoğan, Bülent Belen ve Muharrem Varlı'da girmeyi başardı.

2012'deki olağanüstü kongrede Bahçeli'ye karşı aday olan Koray Aydın yönetime alınmadı. Güçlü rakibini saf dış bırakan Bahçeli, eski Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz ile Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta'yı partiyi daha iyi tanımaları için bekleme odasına aldı.

ulusalkanal.com.tr

mhp devlet bahçeli Faruk Bal