İsveç okulunda saldırıda 3 kişi öldü

İsveç okulunda saldırıda 3 kişi öldü

İSVEÇ’İN ikinci büyük kenti Göteborg’un kuzeyindeki Trolhatten bölgesinde çok sayıda göçmen öğrencinin bulunduğu Kronen okulunda maskeli bir gencin kılıç ve bıçakla saldırısı sonrasında iki kişi hayatını kaybetti, Polis saldırganı ateş ederek durdurabildi. Saldırgan ile birlikte ölü sayısı 3’e yükseldi. Okula Nazilerin kullandığı maskeli giysilerle gelen saldırgan, Cadılar bayramı nedeniyle şüphe çekmedi.

Okulda bulunan öğrencilerin resimlerini çekmelerine izin verdikten sonra koridora girerek kalabalığın arasına dalan saldırgan iki kişiyi öldürdü. Bir yetişkin olay yerinde hayatını kaybederken, bir öğrenci de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Bölge Emniyet Müdürlüğünden Catrin Hedqvist “saat 14.38 sıralarında maskeli, elindeki baltayı sağa sola sallayan bir kişinin bisikleti ile okul çevresinde dolaştığı ve tehlike yarattığı haberini aldık. Okula gittiğimizde saldırı gerçekleşmişti, saldırgan dur ihtarına uymayınca ateş ederek durdurmak zorunda kaldık.

Saldırgan yaralı olarak kaldırıldığı hastanede ameliyat masasında hayatını kaybetti” dedi. Okuldaki bir görevli ise saldırganın balta ile değil kılıca benzer uzun bir bıçakla saldırdığını söyledi.

Okula yakın oturan Tahan Kadir adındaki bir göçmen polisin saldırgan ve ölenler hakkında açıklama yapmadığını, ailelerin okul çevresinde merakla beklediklerini söyledi. Saldırının neden gerçekleştirildiği konusunda henüz kesin bir bilgiye sahip olmadıklarını belirten emniyet yetkilileri geniş çaplı soruşturma başlatıldığını, olay yerinde incelemelerin devam ettiğini söylediler.

Ünsal TURAN/ MALMÖ

ulusalkanal.com.tr

isveç Kılıç