Ergenekon davasında savcı mütalaasını açıkladı

Yargıtay'ın bozma kararının ardından görülen Ergenekon davasında 237 sanık hakkında 647 sayfalık mütalaada, "Ergenekon terör örgütü varlığı ispat edilemedi" denildi.

Ergenekon davasında savcı mütalaasını açıkladı

Yargıtay'ın esastan bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan Ergenekon davasında cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, 658 sayfalık mütalaasında 'Ergenekon Silahlı Terör Örgütü'nün varlığının kanıtlanamadığını vurguladı.

Savcı 26 sanık için bireysel suçlarından dolayı ceza istedi. Sanıklardan Danıştay saldırganı Alparslan Arslan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Diğer sanıkların tüm suçlardan beraati istendi.

Mütalaada şu ifadeler yer aldı: “Ergenekon Silahlı Terör Örgütü’nün varlığının kesin ve inandırıcı deliller ile kanıtlanamadığı, bu nedenle de varlığı kanıtlanamayan örgütün liderliği, üyeliği ve örgüt adına suç işlemesinin de söz konusu edilemeyeceği anlaşılmıştır. Bu haliyle, işbu dava kapsamında kovuşturmaya konu edilen ‘Ergenekon’ adli bir ‘terör örgütü’nün varlığı ispat edilememiştir."

İŞTE HAKLARINDA CEZA İSTENEN 26 İSİM

Savcılığın haklarında ceza istediği isimler ise şunlar; Asim Demir, Aydık Yüksek, Bedirhan Şinal, Emin Caner Yiğit, Ersin Gönenci, Ertaç Giray, Gürbüz Çapan, Hayrettin Ertekin, Hüseyin Keskin, Hüseyin Yanç, İbrahim Şahin, Levent Ersöz, Levent Temiz, Mehmet Demirtaş, Mehmet Murat Yücel, Muzaffer Öztürk, Oğuz Bulut, Okan İşgör, Oktay Yıldırım, Özkan Kurt, Recep Gökhan Sipahioğlu, Tanju Okan, Ufuk Mehmet Büyükçelebi, Ulaş Özel, Yaşar Arslanköylü ve Yusuf Ethem Akbulut.

Mahkeme, savunmaların hazırlanması için duruşmayı 27 Aralık'a ertelediğini açıkladı.

İşte savcının esas hakkındaki mütalaasının tam metni

İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

ergenekon