Bülent Arınç'a AKP'den tepki: Art niyetliliktir

Bülent Arınç'ın "Erdoğan'ın Dolmabahçe mutabakatından haberi vardı" sözleri AKP içinde tartışılıyor. Arınç'a Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan yanıt verdi. Akdoğan, "Cumhurbaşkanımızın son derece net olan açıklamasının speküle edilecek bir tarafı yoktur, speküle etmek art niyetliliktir" dedi.

Bülent Arınç'a AKP'den tepki: Art niyetliliktir

AKP'nin kurucularından Eski Başbakan Yardıcısı Bülent Arınç'ın "Dolmabahçe mutabakatından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haberi vardı" sözleri parti içinde tartışma konusu oldu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bülent Arınç'a tepi gösterdi. Arınç'ı spekülayon yapmakla suçlayan Akdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tavrı net, speküle etmek art niyetliliktir. Cumhurbaşkanımızın tekrar tekrar bu tartışmanın içine çekilerek polemik konusu yapılması son derece yanlıştır" dedi.

Anadolu Ajansına konuşan Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı'nın açılım sürecinin mimarı olduğunu söyledi ve Dolmabahçe mutabakatının HDP'lilerce istismar edildiğini belirtti. Akdoğan, "İmralı'nın silah bırakma çağrısını açıklayacakları görüşmeyi bir ortak mutabakat metni gibi takdim etmeleri, arkasından ortaya koydukları söylemler ve tavırlar süreci istismar ettiklerini göstermiştir" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr