İBB'nin ilk öğrenci yurtları hizmet vermeye başlıyor: İBB yurt başvurusu nasıl yapılır? İBB yurt başvurusu başladı mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin bünyesinde ilk öğrenci yurtlarının hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. 650 yatak kapasitesine sahip 3 yurt yeni eğitim döneminde ilk öğrencilerini kabul edecek.

İBB'nin ilk öğrenci yurtları hizmet vermeye başlıyor: İBB yurt başvurusu nasıl yapılır? İBB yurt başvurusu başladı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarihinde ilk kez bir öğrenci yurdu açıyor.

Haberi Twitter'dan duyuran İBB Başkanı İmamoğlu, ''Bu dönem 3 kız öğrenci yurdumuz öğrenci kabul edecek. Yeni yurtların yapımı devam ediyor.'' dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, biri Beyoğlu Örnektepe, ikisi Avcılar'da olan 3 kız öğrenci yurdu ile ilgili bilgiler açıkladı:

- Şimdi 3 noktada yurtlarımızı hizmete açacağız eylül ayı itibariyle. Dördüncü noktada da çalışmalarımız devam ediyor. 650 yatak kapasitesine ulaşmış bulunuyoruz 3 yurt vasıtasıyla. Dördüncü yurdumuzun da hizmete girmesinin ardından bu kapasite 1000'e ulaşacak. Bize ait olan devam eden inşaatlarımız da var. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bu kapasiteyi daha da arttırmış olacağız.

Yurtlar için ''ibb.gov.tr'' adresi üzerinden 28 Ağustos itibariyle başvurular alınmaya başlayacak. Sonrasında süreç ÖSYM takvimine göre işleyecek. Gençlik ve Spor Bakanlığından ruhsat alan yurtların giriş katlarında engelliler için dizayn edilmiş bir oda bulunuyor.

istanbul ibb ekrem imamoğlu imamoğlu Yurt ösym belediye kız yurdu