Doğu Perinçek'ten bayrak açıklaması

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek önceki gün Diyarbakır’da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı garnizon sahasına girilerek gönderde bulunan Türk Bayrağı’nın indirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Perinçek’in açıklaması şöyle:

“Önceki gün Diyarbakır’da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı garnizon sahasına girilerek gönderde bulunan Türk Bayrağımız indirilmiştir.

KCK-PKK’nın Kürt yurttaşlarımızın itibar etmediği ve başarısızlıkla sonuçlanan kanlı ayaklanma çağrısı esnasında yaşanan olay, 12 yıllık AKP iktidarının ülkemizi sürüklediği noktayı göstermektedir. Bayrağı indirme cüretini gösteren sadece direğe tırmanan kişi değildir. Bu olay AKP iktidarının millî devleti yıkma çabalarının bir sonucudur.

KCK-PKK’nın kışkırtmasıyla yapılan bayrak indirme tertibine milletimizin cevabı daha fazla birleşmek olacaktır. Çünkü o bayrak grafikerler tarafından çizilen yapay bir bayrak değildir. Bizleri birleştiren Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyet Devrimimizin bayrağıdır. Bütün dünya emperyalistlerin boyun eğdiremediği o bayrağı, AKP-PKK iktidarı asla indirmeyi başaramaz.

“Açılım” olarak kamuoyuna yutturulmaya çalışılan iç savaş ve bölünme sürecinin sonuna geliyoruz. “Akdeniz’e Kürt koridoru” planları, Suriye ordusunun ve halkının zaferiyle duvara toslamıştır. İran, Irak ve Lübnan’da da “açılım” senaryosunun sahibi Amerika Birleşik Devletleri kaybetmiştir. Bölge ülkeleri “İkinci İsrail” planına izin vermemektedir.

Güneydoğumuzda da yüzlerce ana çocuklarını PKK’ya teslim etmeme kararlılığını gösteriyor. Anaların çocuklarına kavuşmak için açlık grevine başlaması PKK’ya karşı bir halk isyanıdır. İsyan ve ayaklanma çağrıları halkta karşılık bulmayan PKK’nın kendisi, artık Kürt analarının isyanının muhatabıdır.

Açılım artık kapanmaktadır. AKP-PKK iktidarı ne doğuda ne batıda milleti yönetememektedir. Gelecek günler milletimizin birleşeceği ve Milli Hükümet hedefiyle devrime yürüyeceği günlerdir. “

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek diyarbakır bayrak lice