YPG operasyona katıldı mı?

Şah Fırat operasyonunda Türkiye'nin kendilerinden yardım aldığını öne süren YPG'den farklı açıklamalar geldi. Üst düzey bir YPG sorumlusu, "Operasyona 200 kişiyle katıldık. Stratejik bölgelerde Türk askeri ile birlikte mevzilendik" dedi. PYD'nin yöneticilerin Enver Müslim ise "Türkiye kanton kararını beklemeden operasyon yaptı" ifadelerini kullandı.

YPG operasyona katıldı mı?

Şah Fırat operasyonuna YPG'nin de katılıp katılmadığına ilişkin PYD kanadından farklı açıklamalar geldi. YPG yetkilisi olduğu belirtilen Dijvar Xebat, operasyona 200 kişiyle katıldıklarını kendisinin de görev alan 3 komutandan biri olduğunu söyledi. PYD'li Enver Müslim ise "Türkiye kanton kararını beklemeden operasyon yaptı" dedi.

Cumhuriyet gazetesine konuşan YPG yetkilisi, operasyondan 4 gün önce haberlerinin olduğunu iddia etti. Yetkili, "bu operasyona YPG 200 kişiyle katıldı. 40 da Türk askeri vardı. Stratejik olan yerlerde, YPG ve Türk askeri beraber mevzilendi" iddiasında bulundu. Türkiye’nin YPG ile yaptığı işbirliğini reddetmesine de tepki gösterdi.

Milliyet gazetesine konuşan PYD Yöneticilerinden Enver Müslim ise Türkiye'nin kanton kararını beklemeden operasyon yaptığını belirtti.

Salih Müslim'in Başbakan Davutoğlu'na "Kantonun toplanması ve karar alması gerekir" dediğini belirten Enver Müslim, ancak Davutoğlu'nun askerlere "basın geçin" talimatı verdiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

operasyon pyd YPG türk askeri