Meteoroloji uyardı! Sağanak, sel, dolu

Balkanlar üzerinden gelen yağışlı hava etkili olmaya devam ediyor. Kastamonu ve Bandırma'yı sel vurdu. İstanbul'da bazı araçlar su birikintileri nedeniyle yollarda mahsur kaldı. Meteorloji'den sel ve su baskınlara karşı uyarı geldi.

Meteoroloji uyardı! Sağanak, sel, dolu

Türkiye Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında...

Batı'dan Doğu'ya uzanan yağışlar Balıkesir'de sele neden oldu.

Bandırma ve Erdek ilçelerinde dün metrekareye düşen 136 kilogram yağış düştü.

Kuvvetli sağanağın neden olduğu sel bazı evlere zarar verdi. Şimdi bölgede yaşayanlar ve yetkililer yaralarını sarmaya çalışıyor.

Kastamonu'da da sağanak ve dolu yaşamı olumsuz etkiledi.

Akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak ve doluya Kastamonulular hazırlıksız yakalandı.

Ceviz büyüklüğündeki dolu, araçlara hasar verdi, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, alt katlardaki iş yerlerini su bastı.

Yalova'da da benzer görüntüler vardı.

Bazı iş yerleri ve evleri su altında kaldı. Zaman zamna enerji kesintilerinin de yaşandığı kentte esnaf, iş yerlerini basan suyu tahliye etmeye çalıştı.

Bu görüntüler İstanbul'dan...

Alt geçitleri su bastı, araçlar mahsur kaldı.

İstanbul'da yağışlar aralıklarla sürerken Meteoroloji'den peşe peşe uyarılar geldi. Balıkesir ve Çanakkale kuvvetli yağışla sel beklentisi var.

Trakya içinde gökgürültülü sağanak bekleniyor. Özellikle Kırklareli ve Tekirdağ'da yaşayanlardan sel ve baskınlara karşı tedbir almaları istendi.

Yurdun doğusunda da Erzurum, Erzincan, Kars, Tunceli ve Ardahan'da aralıklı ve gök gürültülü sağanak görülecek.

Erzurum ve Erzincan'da yağışla beraber kuvvetli rüzgar etkili olacak, sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üstünde seyredecek.

ulusal.com.tr