TSK, PKK’yı yönlendiren üst aklın Amerika olduğunu saptadı

Amerika Suriye'de PKK'yı kullanacak. Suriye'deki bölge garanti altına alınınca PKK'lılar Türkiye'ye yönlendirilecek. Eğer önlem alınmazsa uluslararası müdahale zemini doğacak.

TSK, PKK’yı yönlendiren üst aklın Amerika olduğunu saptadı

“Amerika PKK ile Kürt koridorunu garantiye alırsa sıra Türkiye'ye gelecek”. Bu tespit Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesince yapıldı.

Hükümete terör ve sınır güvenliği konusunda kapsamlı bir brifing veren komutanlar tehdidin kaynağını açıkça saptadı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Amerika'nın PKK üzerinden kısa ve uzun vadeli bölge planlaması yaptığı belirlendi.

"TSK, hükümetin “üst akıl” olarak ifade ettiği tehdidin merkezinde “ABD ve bölgedeki İsrail gibi müttefikleri” olduğunu tespit etti. ABD'nin planı ise kısa vadede Suriye’nin kuzeyindeki bölgeyi garanti altına almak, uzun vadede PKK’yı Türkiye’ye yönlendirmek"

Planın en önemli noktalarından biri de, Türkiye içinde bulunan bin 500 PKK militanının, Suriye’deki yapı garanti altına alındıktan sonra takviye edilmesi. Bu militanların, Nisan-Mayıs ayına doğru, başta askeri hedefler olmak üzere devlete yönelik şiddetli saldırılara yöneltilmesi.

Habere göre komutanlar ABD kaynaklı tehditin önlem alınmadığı koşullarda büyüyeceğini saptıyor. Komutanlar Türkiye hazırlık yakalanırsa uluslararası müdahaleye zemin hazırlanacağını düşünüyor. Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki peşmerge ve PYD yapılanması ile Türkiye’nin Güneydoğusundaki PKK yapılanmasının birleştirileceğini belirtiyor.

ulusalkanal.com.tr