Özdil'e açık davet: iddialara canlı yayında yanıt verin

Osman Hilmi Özdil cephesinden de haberlerle ilgili bir açıklama geldi. Kanalımıza avukatı Orhan Karakuş aracılığıyla bir açıklama gönderen Özdil, "cemaatin emniyet örgütlenmesindeki imamı olduğunu kabul etmedi." Özdil, haberlerdeki iddiaların doğru olmadığını söyledi, bir komployla karşı karşıya olduğunu öne sürdü. Ulusal Kanal olarak Özdil'e açık bir çağırımız var: "Gelin yanıt hakkınızı kullanın, konuğumuz olun ve iddialara canlı yayında yanıt verin."

Özdil'e açık davet: iddialara canlı yayında yanıt verin

İşte Osman Hilmi Özdil'in avukatı Av. Orhan KARAKUŞ cephesinden gelen o açıklamayı aynen yayımlıyoruz;

Ulusal 2 gazetede 'The İmam'ın Sır Bağlantısı' 'İmamın Hocası' başlığı ile verilen haberler, tamamen yalan ve iftiradan ibarettir.

Gazetecilik başarısı olarak sunulmaya çalışılan haber, KÖTÜ BİR KURGU VE İĞRENÇ BİR KOMPLO TEŞEBBÜSÜDÜR. Müvekkilim iddia edildiği gibi bahsedilen ilişki içerisinde hiçbir zaman olmamıştır. Bahsedilen kişileri müvekkil tanımadığı gibi dolaylı bir irtibatı da olmamıştır.

MÜVEKKİLİMİN GERÇEK DIŞI İDDİALARLA KOMPLONUN İÇERİSİNE SOKULMASININ CEZASI HUKUK TARAFINDAN VERİLECEKTİR.

Gerçek olmayan iddialar haber diye sunulmak suretiyle, Türk Ceza Kanununda yer alan Haberleşmenin Gizliliğinin İhlali, Özel Hayatın Gizliliğinin İhlali, Verilerin hukuka aykırı verme ve ele geçirilmesi, Yasaklanan Bilgilerin Temini ile Açıklanması ve İftira suçu oluşmaktadır.

2010 yılında bahse konu iddialar bir kitapta yayınlanmış ve kitap müellifi iftira suçundan mahkum edilmiştir. iftira mahkeme kararı ile tescil edilmiş olmasına rağmen gerçek olmayan bu iddiaların dile getirilmesi, aynı iftira suçunun yeniden işlenmesinden başka bir anlam taşımayacaktır.

Daha önce Osman Hilmi Özdil ile ilgili haberlerimize erişmek için görsellerin üzerine tıklayın

ulusalkanal.com.tr