Solingen'de 25 yıl önce saldırıda ölen Türkler için anma

Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993 tarihinde neo-nazi dört kişi Türklerin oturduğu bir binayı kundaklamış, saldırıda Mevlüde Genç iki kızını, iki torununu ve bir yeğenini kaybetmişti. Irkçı saldırıda hayatını kaybedenler için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte anma törenlerine katıldı.

Almanya’nın Solingen kentinde beş Türk’ün hayatını kaybettiği ırkçı saldırının 25’inci yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın hazır bulunuduğu anma törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

Çavuşoğlu ve Merkel, katliamda 2 kızını, 2 torununu ve 1 yeğenini kaybeden Genç ailesiyle de görüştü. Çavuşoğlu, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığına karşı ortak mücadele mesajı verdi.

Çavuşoğlu, "Bize düşen görev, bu faciadan gerekli dersi çıkarmak, ırkçılık belasına karşı tek vücut olarak durabilmektir. Bu gibi saldırıların bir daha tekrarlanmaması için yabancı düşmanlığına karşı etkili tedbirler almaktır" diye konuştu.

Merkel, Solingen Faciası dolayısıyla düzenlenen anma töreninde ailesini kaybeden Mevlüde Genç’e, “Acılarınızı hiç bir söz ve özür telafi edemez” dedi.

29 Mayıs 1993'te, Solingen'in Mitte kasabasında Genç ailesinin yaşadığı ev ırkçılar tarafından kundaklandı. Çocuk ve kadın beş kişi hayatını kaybetti.

Saldırıyı düzenleyen 4 neo-Nazi ise dönemin en yüksek hapis cezasına çarptırıldılar.

ulusal.com.tr