ABD'den Gülen açıklaması

Türkiye'nin ABD'de başlattığı hukuk mücadelesine destek olacağını açıklayan Amsterdam & LLP Partners hukuk bürosu Fethullah Gülen cemaatinin sivil değil, siyasi bir yapı olduğu vurgulandı. Açıklamada Gülen okullarında kara para aklandığı belirtildi.

ABD'den Gülen açıklaması

Fethullah Gülen örgütüne karşı Türkiye'nin başlattığı hukuk mücadelesine destek vereceğini duyuran Amsterdam&LLP Partners hukuk bürosundan bir açıklama yapıldı.

Washington'daki açıklamayı hukuk bürosu sözcüsü Robert Amsterdam yaptı. Sözcü, "Gülen okullarında kara para aktarma faaliyetleri yapıldığını" belirtti.

"Cemaate baktığınızda, sadece cemaat mensupları bu kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedir" diyen Robert Amsterdam, "Size şunu açıkça söyleyebilirim ki, zannettiğinizden daha büyük bir yapı. Sadece hayır işlerine yönelmiş bir yapı değil" ifadelerini kullandı.

Afrika ülkelerindeki faaliyetlere dikkat çeken Amsterdam, "Okullar ticari amaçlı değil. Siyasi amaçlı bağışlar yapıldığını görüyoruz. Okullar yalnızca sivil bir yapıya ait değil. Her bir bölge ve ülkede siyasi bir katılım göstermek için çalışıyorlar" diye konuştu.

Gülen'e ait diğer yapıların Türkiye'ye karşı hareket ettiğini vurgulayan sözcü, "Gülen'in büyük siyasi faaliyetlerine baktığımızda, bu kurumun devlet gibi bir yapılanma olduğunu görüyoruz. Açık ve şeffaf olmayan hareketleriyle" dedi.

ulusalkanal.com.tr