Polis ve asker tek yürek

Asker ya da polis hiçbir farkı yok, hepsi Mehmetçik. Güneydoğu'da bölücü terör örgütüne karşı mücadele için yüreklerini ortaya koydular. Operasyonlara birlikte katılıyor, başarılara birlikte imza atıyorlar

Polis ve asker tek yürek

Güneydoğu ve Doğu illerinden yürütülen başarılı operasyonların sırlarından biri de asker ve polis uyumu.

Hepsi omuz omuza.. Aralarında polis asker ayrımı yok. Bir elmanın yarısı gibiler.

Asker ve polis karma timleri operasyonlara büyük gayret ve motivasyonla hazırlanıyor.

Moraller, dostluk ve kardeşlik duyguları en yüksek seviyede...

Yüzlerinde şehir merkezlerini PKK'dan temizlemenin, halkı yeniden huzura kavuşturmanın gruru var.

Ve mehmetçiğe gönderilen mektuplar, mesajlar... En büyük güç kaynağı oluyor. Türk milletinin desteğini sürekli arkalarında hissediyorlar…Mehmetçiğin ve polis sayesinde çocuklar yeniden gülüyor, vatandaş rahata eriyor.

Öte yandan şehirdeki operasyonlar sürerken, kırsalda PKK'ya rahat yüzü yok. Bölgede sözde Başkale gücü olarak faaliyet gösteren grubun saklamış oldukları silah, mühimmat ve patlayıcı madde depolarının bulmak için operasyon düzenlendi.

Tahıl Mahallesi kırsalında 9 adet AK-47 Kalaşnikov Piyade Tüfeği ve bu tüfeğe ait 7 adet şarjör, 1 adet Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği ve bu tüfeğe ait 7 adet şarjör, 7 adet El bombası, 3 araç-bir el telsizi, 12 adet Roketatar Sevk Fişeği, 8 adet antitank, 3 adet antipersonel mühimmatı, 3 adet Silah Üstü Dürbün, 2 adet Gece Görüş Dürbünü, 271 adet Biksi Mk.Tf. Mühimmatı, 239 adet M-16 Piyade Tüfeği Mühimmatı, 260 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği Mühimmatı, 12 Kg Patlayıcı Madde, 1,5 kg Plastik Patlayıcı Madde ve yüklü miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr