MHP'den dikkat çeken 'Erdoğan' yorumu

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Tek adam rejimi" tartışmalarının temelinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan antipatisinin yattığını söyledi. Bu antipatinin kaynağının Erdoğan'ın tavrı ve üslubu olduğunu belirten Büyükataman, "Ölçüyü kaçıran, toplumda gerginliğe sebebiyet veren bu üslup tedirginlik yaratabiliyor" diye konuştu.

MHP'den dikkat çeken 'Erdoğan' yorumu

Anayasa değişikliği teklifinin gündeme gelmesiyle özellikle CHP'den yükselen "Tek adam rejimi" tartışmalarına ilişkin MHP'den, dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Tek adam rejimi" söylemlerinin temelinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan antipatisinin yattığını belirtti.

Bu antipatinin Erdoğan'ın tavrı ve üslubundan kaynaklandığını söyleyen Büyükataman, "Ölçüyü kaçıran, toplumda gerginliğe sebebiyet veren bu üslup tedirginlik yaratabiliyor" dedi.

Başkanlık sistemine karşı olduklarını öne süren Büyükataman, olası referandum sürecinde halkta oluşan soru işaretleri gidereceklerini iddia etti.

Almanya merkezli gazete Deutsche Welle Türkçe'ye konuşan Büyükataman, referandum sürecinde toplumu ayrıştıracak söylemlerden uzak durulması gerektiğini savundu.

AKP ile MHP'nin pazarlık yaptığı yönündeki iddialara da değinen MHP Genel Sekreteri, "Bunlar çirkin dedikodular" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan mhp ismet büyükataman tek adam rejimi