Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi faaliyete başladı

Karabağ için kurulan Türk-Rus ortak merkezinde çalışmalar tamamlandı ve Gözlem Merkezi faaliyete başladı. Merkezde, 60 Türk, 60 da Rus askeri görev yapıyor.

Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi faaliyete başladı

Karabağ'da barışın garantörleri Türkiye ve Rusya, Azerbaycan konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Dağlık Karabağ'da ateşkesin gözlemlenmesi kapsamında kurulan Türk-RusOrtak Gözlem Merkezi faaliyetlerine başladı.

Ağdam kentinin Merzili köyü yakınlarında kurulan, Türk ve Rus askerlerinin görev yapacağı ortak merkezin açılışına Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov katıldı. Hasanov'a, Türkiye Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin de eşlik etti.

Azerbaycan ve Rusya milli marşları ile İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşan Zakir Hasanov, merkezde görev yapacak Türk ve Rus askerlere başarılar diledi. Hasanov, merkezde Türk ve Rus askerler arasında dostluk ilişkilerinin oluşacağından emin olduğunu belirtti.

Türkiye Milli Savunma Bakan Yardımcısı Karaosmanoğlu, bölgedeki barış ve istikrarın liderlerin çabaları ve kararlı iradeleri sayesinde sağlandığını kaydetti.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin de ortak merkezin bölgede barış ve huzura hizmet edeceğini belirterek, görevli askerlere başarı dileklerinde bulundu.

Ağdam'ın Merzili köyü yakınlarında 4 hektar alana kurulu ortak merkezde 65 modüler tipli yaşam ve hizmet alanı yer alıyor. Ortak merkezde insansız hava aracı personeli de dahil 60 Türk, 60 da Rus askeri görev yapacak.

Mescit ve kiliseye de yer verilen ortak merkezin güvenliğini ise Azerbaycan askerleri sağlayacak.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüştü. Görüşmede, faaliyete açılan Türk-Rus Ortak Merkezi ele alındı. Bölgedeki son durum ve ateşkesin ilerleyişi değerlendirildi.

türkiye rusya Azerbaycan türk asker Milli Savunma rus recep tayyip erdoğan dağlık karabağ Ermenistan ağdam