Cerablus nakliyecilerin de umudu oldu

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü IŞİD'den temizlenen Cerablus'ta inşaat sektörü hareketlendi. Bu durum en çok Türkiye'den Suriye'ye malzeme götüren nakliyecilerin yüzünü güldürdü.

Cerablus nakliyecilerin de umudu oldu

Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, IŞİD'den temizlenen Cerablus'ta hayat normale dönüyor.

Cerablus'un terör örgütü kontrolünde olduğu dönemde nüfusu iyice azalmıştı. Bölge, harekatın ardından hem Türkiye'deki sığınmacılardan hem ülkenin çeşitli yerlerinden göç almaya başladı.

Kısa süre içinde elektrik ve su gibi ihtiyaçları giderilen, okul ve hastaneye kavuşan Cerablus'ta ticari faaliyetler de hareketlendi.

Türk nakliyeciler de olumlu hava ve güvenlik sayesinde Suriye'de iş yapma imkanı buldu. Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçerek, ilçe girişinde yoğunluk oluşturan onlarca tır şoförü, gelişmelerden memnun.

Aldıkları malzemeleri Cerablus'a götüren şoförler, bekledikleri süre içinde yemeklerini yapıyor, akşamları ise güvenli bir şekilde araçlarında uyuyabiliyor.

Cerablus'a Türkiye tarafından günde ortalama 70-80 tırın geçişi sağlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

ışid cerablus Fırat Kalkanı Harekâtı