Aslan, Trabzon'da 4'ledi!

Aslan, Trabzon'da 4'ledi. Ligi 2'nci sırada bitirerek Devler Ligi'ne doğrudan katılmak isteyen Galatasaray zorlu Trabzon deplasmanından 4 gollü galibiyet alarak ikinci sıradaki yerini korudu.

Aslan, Trabzon'da 4'ledi!

Süper Lig'i ikinci bitirerek, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hesabı yapan Galatasaray, ligin 33'üncü haftasında Trabzonspor'u 4-1 mağlup etti.

Bu sonuçla ligin bitimine 1 hafta kala puanını 62'ye çıkaran sarı-kırmızılılar 2'nci sıradaki yerini korudu.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Sneijder, Selçuk ve Umut kaydederken Trabzonspor'un tek sayısı Olcan Adın'ın penaltı atışından geldi.

Trabzonspor aldığı bu mağlubiyetle ligin son haftasına 50 puanla girdi. Bordo mavililerin cezası nedeniyle sadece kadın ile 12 ve altı yaş çocukların izlediği mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Cemil Canalioğlu, maçı böyle değerlendirdi.

"Bugün maç kaybettik ama hedeflerimizi kaybetmedik. Heyecanımızı önümüzdeki maça taşıyacağız. İsterdik ki bugün kazanalım ve kendi göbeğimizi kendimiz keselim ama olmadı. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Antalyaspor maçını kazanıp Avrupa vizesi almak istiyoruz"

Trabzonsporlu futbolcu Yusuf Erdoğan, "Bizde kazanabilirdik" dedi.

"Skor böyle olmamalıydı. Skora bakıldığında farklı mağlup olduğumuz görülüyor ancak maç ortadaydı. Biz de kazanabilirdik. Haftaya ligi galibiyetle bitirmek istiyoruz. Galatasaray’a karşı pozisyon bulduğunuzda atmak zorundasınız. Benim ikinci yarının başında kaçırdığım pozisyon vardı. Ancak keşke demek bize bir şey kazandırmaz. Bu gece yaptığımız hataları değerlendireceğiz"

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ise galibiyeti hak eden taraf olduklarını belirtti.

"İlk yarı biraz durgun oynadık. Bunun kupa finali nedeniyle yorgunluktan kaynaklandığını düşünüyorum. İkinci yarı takım toparlandı. Trabzonspor gibi iyi bir takımı özellikle içeride 4-1 yenmek kolay değil. O yüzden takımı tebrik ediyorum. Önemli bir galibiyet aldık"

Mancini, 2 gol atan Sneijder'in performansını da değerlendirdi.

"Bence Avrupa'nın en iyi orta saha oyuncularından biri. Sadece Juventus, Eskişehirspor veya bugün için değil, her maçta iyi oynayan, 10 gol üzerine çıkan Wesley Sneijder var. O yüzden gösterdiği performanstan çok mutluyum"

Trabzonspor karşısında 2 gole imza atan Sneijder, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hedeflerini yineledi.

"Buraya gelirken ne kadar zor bir maç olacağını biliyorduk. Kazanmamız gereken hayati bir maçtı ve kazandık. Kupa maçında söylemiştim, daha her şey bitmedi. Önümüzde bir hafta daha var. Son maçımızı da kazanıp en önemli hedeflerimizden biri olan Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak gitmek istiyoruz"