“Gül'ün uyuyan hücreleri uyandı”

“Firelerin nedeni AKP'deki uyuyan Gül hücrelerinin uyanması” Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, AKP'li bir yöneticinin parti içinde hızla tırmanan fire tartışmasına ilişkin görüşlerini aktardı. Buna göre Yüce Divan oylamasının sonuçları 3 dönemliklerle açıklamanaz. Sorumlu bizzat Abdullah Gül.

“Gül'ün uyuyan hücreleri uyandı”

AKP içinde hainlik tartışmasına varan 48 fire nasıl verildi? Bu soruya verilen yanıtlardan birisi Abdullah Gül'ün oynağı rol.

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, AKP'li bir vekille görüşmesini köşesine taşıdı. Sözkonu vekile göre AKP içinde Abdullah Gül'ün kontrolündeki vekiller kabul oyu kullandı. Yani Gül'ün uyuyan hücreleri uyandı.

Firelerin nerede olduğuna” ilişkin AKP’li etkin yöneticinin şu söyledikleri gerçekten manidardı;

“Fireleri sadece 3 dönemliklerde aramak yanıltıcı olur. Uyuyan Abdullah Gül hücrelerinin harekete geçtiğini düşünüyoruz. Elimizde güçlü veriler var.”

Takan, Meclis'teki oylamanın Tayyip Erdoğan'ı bir hayli telaşlandırdığını yazdı.

"Yüce Divan oylaması için yaklaşık 12 saat mesai harcarken kaçak saray sakinlerinin de gözüne uyku girmedi. Oylamalar bitene kadar kaçak saray ile AKP grup başkanlığı arasında kurulan kırmızı telefon sürekli açık tutuldu. Kaçak saraydan gelen sert fırçalara rağmen firelerin önüne geçilemedi"

AKP'lilerin fireler için bir rapor hazırlayacağını kaydeden Takan, sonucun Ak Saray'a iletileceğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr