Mısır'da hükümet istifa etti

Mısır Hükümeti, istifa etti. Başbakan Hazım El Biblavi, istifasını Cumhurbaşkanı Adli Mansur'a sundu. Son haftalarda yaşanan grevler hükümetin istifasını hızlandırıken, Müslüman Kardeşler'in terör örgütü olarak ilan edilmesinin gecikmesi eleştirilerin artmasına neden olmuştu.

Mısır'da hükümet istifa etti

Müslüman Kardeşler iktidarına son veren Haziran halk ayaklanmasının ardından kurulan MısırHükümeti istifa etti.

Mısır Başbakanı Hazım El Biblavi, Cumhurbaşkanı Adli Mansur'a istifasını sundu. İstifa haberini devlet televizyonundan duyuran Biblavi, reformların yalnızca hükümet eliyle yapılamayacağını ve herkesin Mısır'ın geleceği için sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Hükümeti istifaya götüren sürecin hızlanmasında ülke geneline yayılan grevler etkili oldu. Toplu ulaşım çalışanları, tekstil işçileri, posta çalışanları, doktorlar ve düşük rütbeli polis memurlarının grevi hükümeti zoru duruma düşürdü.

Hükümete yönelik eleştirilen ikinci boyutu ise Müslüman Kardeşler örgütü ile ilgili. Birçok çevre Hükümeti, orduya ve polise kanlı saldırılar gerçekleştiren Müslüman Kardeşler'in terör örgütü olarak ilan edilmesinin geciktiği görüşünde.

Cumhurbaşkanı'nın istifayı kabul etmesi ve hükümet kurma görevini istifa eden hükümetin İmar Bakanı İbrahim Mahleb'e vermesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

mısır hükümet istifa