İzmir Atatürk Lisesi'nden örnek kitap kampanyası

İzmir Atatürk Lisesi, İzmir Kitap Fuarı”nın 20.yılına yakışan güzel bir projeye imza attı ve Kitap Fuarı süresince, fuardan kitap alan öğrencilerine yönelik bir kampanya düzenledi.

İzmir Atatürk Lisesi'nden örnek kitap kampanyası

“Daha Çok Kitap Al, Daha Çok Oku” adlı bu kampanya ile İzmr Atatürk Lisesi öğrencileri İzmir Kitap Fuarından kitap alıyor, aldığı kitabı Nisan ayı sonuna kadar okuyor, okuduğu kitabını alışveriş belgesiyle İzmir Atatürk Lisesi Gülbin Koca Kütüphanesi'ne getiriyor ve kitabın fiyatının yarısını Okul-Aile Birliği'nin katkısı ile geri alıyor.

İzmir Atatürk Lisesi Müdürü Hasan Basri KARAOĞLU, kampanya hakkında şunları söyledi: "Bu yıl İzmir Kitap Fuarı'nın 20. Yılı. Okulumuz öğrencileri için 20. yıla yakışan, anlamlı bir proje gerçekleştiriyoruz. Fuar süresince öğrencilerimiz; gerek öğretmenlerimizin rehberliğinde topluca, gerekse tek başlarına fuara gidecektir. Biz öğrencilerimizin kitap almasını, kitap okumasını istiyoruz ve bunu destekliyoruz. Öğrencilerimizin okuduğu kitapları kütüphanemize getirmesini, paylaşmasını sağlamak, kütüphanemizi de zenginleştirmek amacındayız.”

Okul Müdürü Hasan Basri KARAOĞLU; öğrencilerden gelen kitapların kütüphane komisyonu tarafından değerlendirildikten sonra kütüphane kaydının yapılacağını, fiyatının yarısının Okul Aile Birliği tarafından öğrenciye verileceğini sözlerine ekledi.

Okul Aile Birliği Başkanı Sevgi KILINÇ; “Okul Aile Birliği olarak baştan beri okul kütüphanesindeki kitap sayısını arttırmayı düşünüyoruz. Bu projeyle aynı zamanda öğrencinin beğenerek ve isteyerek aldığı kitapların kütüphaneye kazandırılmasıyla kütüphanemizi güncel ve canlı tutacağız. Öğrencilerimiz de okulumuz da bu proje ile kazançlı çıkacak.” dedi.

“Daha Çok Kitap AL, Daha Çok OKU” adlı kampanyası ile; 20. Yılında İzmir Kitap Fuarında İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri alışverişi canlandırıyor, hem daha çok kitap alıyor, hem daha az para harcıyor hem de daha çok kitapla, daha çok yazarla, farklı düşünce ve bakış açılarıyla tanışıyor. Bunun yanında da Okul Aile Birliği’nin katkılarıyla, okul kütüphanesi de güncel kitaplarla zenginleşmiş oluyor.

ulusalkanal.com.tr

Atatürk Lisesi kampanyası