Bir kez daha İtalya'yı karıştırdı

Mehmet Ali Ağca 1981 yılında silahla yaraladığı Papanın Vatikan'daki mezarını ziyaret etti, İtalya karıştı. Yerel basına, Papa'nın mezarına çiçek bırakacağını söyleyerek kendini ihbar eden Ağca, yasa dışı yollardan ülkeye girdiği gerekçesi ile gözaltına alındı.

Bir kez daha İtalya'yı karıştırdı

1981 yılında Papa 2. Jean Paul'e silahlı saldırı düzenleyen Mehmet Ali Ağca, yıllar sonra bir kez daha İtalya'yı karıştırdı.

Ağca, Papa'nın Vatikan'daki mezarını ziyaret ederek çiçek bıraktı. O anlar cep telefonu tarafından görüntülendi. Ağca daha sonra İtalya'da gözaltına alındı.

Vize talebi İtalya tarafından reddedilen Ağca, Avusturya üzerinden arabayla ülkeye giriş yaptı. İlk işi ise Papa'yı vurduğu anın fotoğrafları dünyaya servis eden haber ajansına aramak oldu. Ağca, yerel basına "Beni affetmesinin 31'nci yıldönümünde Papa'nın mezarına çiçek bırakacağım, sizin de orada olmanızı istiyorum" dedi.

Muhabirle birlikte Vatikan'daki Aziz Sebastian Şapeli'ndeki mezara giderek mezara iki demet beyaz gül bırakan Ağca daha sonra "Papa'ya saldırı düzenleyerek bir mucize gerçekleştirdim" dedi.

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte şaşkına dönen İtalyan polisi, Ağca'yı apar topar gözaltına aldı.

Ağca'nın Papa Francesco ile görüşmek istediği ancak bu talebinin reddedildiği de belirtildi. Vatikan Basın Sözcüsü "Mezara çiçek bıraktı. Zannediyorum bu yeterliydi" dedi.

Bazı İtalyan gazeteleri Ağca'nın serbest bırakıldığını duyurdu. Bazı kaynaklara göreyse Ağca hala gözaltına ve yakında sınır dışı edilecek.

ulusalkanal.com.tr

italya mehmet ali ağca