FETÖ'cülerin gizlenmede kullandığı 7 yöntem açığa çıktı

15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan anacak başarısız olan FETÖ operasyonlardan kurtulmak için gizlenme taktikleri geliştirdi. Bizzat ABD'den gelen talimatlarla FETÖ üyelerinin gizlenmede kullandığı 7 yöntem açığa çıktı

FETÖ'cülerin gizlenmede kullandığı 7 yöntem açığa çıktı

FETÖ’nün örgüt elemanlarını korumak ve özellikle devlet kurumlarından tasfiyesini önlemek için Pensilvanya'da yapılan toplantıda bazı taktikler geliştirdikleri ortaya çıktı. Pensilvanya’da bizzat Fetullah Gülen başkanlığında yapılan bir toplantıda örgütün kadrolarını korumak için izlenecek yolun tartışıldığı öğrenildi. Yapılan toplantı sonrasında alınan kararların, "tavsiye" olarak örgüt imamlarına iletildiği belirlendi. Örgüt imamlarından bulundukları ortama göre uygun önlemlerin alınmasının da istendiği belirtildi.

Aydınlık'ın haberine göre, FETÖ’nün “gizlenme” çabalarıyla ilgili olarak bilgi veren güvenlik kaynakları, 15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi sonrası FETÖ’nün kendini gizlemek için her yolu denediğini vurguladı. FETÖ’nün gizlenme taktiklerinin büyük ölçüde deşifre olduğunu da kaydeden güvenlik kaynakları, “FETÖ, kendilerine karşı kapsamlı operasyonların başladığı 2014 yılından beri önlemler aldı. Devlet kurumlarında ve siyasi partilerde tutunabilmek için taktikler geliştirdi. Son dönemde FETÖ ile mücadelede en çığırtkan olanlar da onlar. Bu yolla kendilerini gizlemeye çalışıyorlar” dedi.

Kaynaklar FETÖ’nün gizlenme taktiklerinden bazılarını şöyle açıkladı:

1-Diğer tarikatlara sığınma

Talimat merkezden geldi. FETÖ diğer tarikatlara sığınarak gizlenmeye çalışıyor. Daha önceden diğer tarikatların içine adam yerleştirmiş olmaları işlerini rahatlatıyor. Bazı tarikatların tövbe edip kendilerine gelenlerin geçmişini kurcalamama geleneği de FETÖ’nün işini kolaylaştırıyor. Özellikle emniyette ve bakanlık bürokrasisinde bu yöntem öne çıkıyor. Öne çıkan tarikatlar, menzilciler, Okuyucular, Yazıcılar, Süleymancılar…

2-FETÖ ile mücadelede öne çıkma

Bugüne kadar öne çıkmamış “yedek” olarak tutulan isimlere verilen talimat da FETÖ ile mücadelede öne çıkmaları. Bu yolla kendilerini gizlemeleri istenmiş. Özellikle kamu kurumlarında ve iş dünyasında bu taktik öne çıkıyor.

3-Yaşam şeklini değiştirme

Bazı FETÖ’cüler yaşam tarzlarını değiştirerek kendilerini gizlemeye çalışıyor. Eşlerinin başını açtıranlar, giyim tarzını değiştirenler, içki içenler, çevresini değiştirenler var. Pansilvanya’dan gelen “gizlenme” talimatı içindeki kurallardan biri de bu. 28 Şubat sürecinde izlenen yönteme benzer bir faaliyet olarak değerlendiriliyor.

4-Sosyal medyadaki izlerin silinmesi:

FETÖ’cüler kendilerini gizlemek için sosyal medyadaki tüm izlerini siliyorlar. Daha önce kullandıkları hesapları kapatsan FETÖ üyeleri yeni açtıkları hesaplarda FETÖ karşıtı paylaşımlar yaparak, FETÖ’cü değil, FETÖ karşıtı bir imaj oluşturmaya çalışıyorlar.

5-Oturdukları semti değiştirme:

Bir başka yöntem de oturulan semtin değiştirilmesi. Eski mahallelerde kim oldukları bilindiği için bu yönteme başvurmuş durumdalar. Farklı bir mahalleye taşınarak geçmişle izlerini karartma taktiği izliyorlar.

6-Telefon numaralarını yenileme

Bazı FETÖ’cülerin telefon numaralarını bile değiştirdikleri belirlendi. Bunun nedeni de kullandıkları telefonların diğer birçok örgüt elemanı tarafından bilinmesi. Bu taktiğin telefon dinlemelere karşı önlem olarak anıldığı ifade ediliyor.

7-Banka hesaplarını sıfırlama

FETÖ’cülerin büyük bölümü banka hesaplarını sıfırlamış durumda. Bunun bir nedeni olası tutuklanma ve paralarına el konulmasına karşı önlem. İkincisi de bankalardaki fazla paraların örgüt parasından şüphelenilip izlemeye alınması. Bankalarda nakit para bırakılmazken çekilen paraların genellikle dövize çevrilerek saklandığı bildiriliyor.

ulusalkanal.com.tr

fetö ulusal kanal Fetullah Gülen