ABD'ye net mesajlar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney görüşmesinden çarpıcı mesajlar çıktı. Washington yönetimine güvenmediklerini belirten Hameney, ABD'nin Suriye'de askeri yöntemlerle elde edemediğini müzakere masasında elde etmeye çalıştığını söyledi. Bu durumun farkında olduklarını belirten Rusya Devlet Başkanı Putin de "Kimse Suriye halkının yerine Suriye Cumhurbaşkanı'nın geleceği hakkında karar veremez" dedi.

ABD'ye net mesajlar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran'ın dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney Tahran'dan Washington'a net mesajlar verdi.

Gaz İhracatçısı Ülkeler Forumu 3. Liderler Toplantısı'na katılmak için Tahran'a giden Putin, Hamaney ile görüştü. Görüşmede Suriye krizi ele alındı, iki lider Suriye hükümetiyle dayanışma mesajı verdi.

Beşar Esad'ın halkın oyu ile seçilmiş Suriye'nin yasal cumhurbaşkanı olduğunu dile getirden Hamaney, "ABD'nin Suriye halkının seçimini göz ardı etmeye hakkı yok" diye konuştu.

Hamaney, ABD'nin Suriye konusunda askeri yöntemlerle elde edemediğini müzakere masasında elde etmeye çalıştığını belirtti. Hamaney, "Bunun önüne geçilmeli. ABD güvenmiyoruz" dedi

Amerika'nın bu yöntemi için "farkındayız" diyen Putin de kimsenin Suriye halkının yerine Suriye Cumhurbaşkanı'nın geleceği hakkında karar veremeyeceğini kaydetti.

İran'dan güvenilir bir müttefik diye bahseden Putin, "Ortaklarımız arkasından iş çevirip arkadan hançer vurmayız. Bir sorun da olursa görüşerek anlaşırız" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr