Meclis'te Torba Tasarı mesaisi

Meclis Genel Kurulu torba tasarı için mesai yapacak. Saat 15’te toplanacak Genel Kurul’da zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır’ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul projesini de içeren Torba tasarı görüşülecek. Tasarıya muhalefetin itirazları var.

Meclis'te Torba Tasarı mesaisi

Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde torba tasarı var.

Tasarının görüşmeleri dün de vardı, ancak başkanlık divanı Genel Kurul'a gelmedi. Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da bugün saat 15:00’te birleşimi yeniden toplanmak üzere kapattı.

Tasarı “zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır’ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis memuru alınması ve terörizmin finansmanı” gibi konuları içeriyor.

CHP tasarıya yönelik kapsamlı bir muhalefet şerhi kaleme almıştı. Şerhte tasarının Kanal İstanbul’un yapımına yönelik 4 maddesi ile Sur’un yeniden inşasıyla ilgili 3 maddeye tepki gösterildi.

CHP, Kanal İstanbul projesinin Türkiye’nin ulusal güvenliği için büyük bir tehlike olduğunu savunuyor. Ana muhalefet partisi projeyle deniz trafiğinin hukuki düzenlemesi için Montrö’nün tartışmaya açılacağı görüşünde.

Hazırlanan şerhe göre Sur’la ilgili olarak düzenleme anayasa prensiplerine aykırı. Bu maddenin uygulanmasıyla mağdur olacak vatandaşların devlet ile karşı karşıya gelebileceği iddia ediliyor.

5 maddesi kabul edilen tasarı, 6’ıncı maddeden itibaren görüşülmeye devam edilecek.

ulusalkanal.com.tr