TaLeBe'ler 18 Mart'ta Çanakale'de!

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), 18 Mart’ta Çanakkale’ye gitmeye hazırlanıyor

TaLeBe'ler 18 Mart'ta Çanakale'de!

Zaferin 100. yılında yeniden Çanakkale siperlerinde olmaya çağrı yapan liseliler Türkiye’nin dört bir yanında, yüzlerce lisede Çanakkale haftası ilan etti. Liselerde duvar gazeteleri oluşturan öğrenciler gün gün Çanakkale zaferini bu gazetelerle anlatıyor. TaLeBe’ler birçok lisede okul yönetimleriyle konuşarak ders zilinin Çanakkale türküsü olarak çalmaya başlamasını sağladı. Sakarya’da ise TaLeBe’ler 14 Mart’ta Çark Meydanı’nda “Onbeşliler Korosu” kuracaklarını ilan ederek bütün Sakaryalıları koroya katılmaya davet etti.

TLB’nin Çanakkale çağrısı üzerine TLB’ye katılmak için başvuru yapan yüzlerce liseli oldu. Yeni katılımlarla birlikte; Çanakkale, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Aydın/Söke, Düzce/Akçakoca, Edirne/Uzunköprü, Muğla/Fethiye ve Bursa/Yenişehir yeni TLB örgütleri ve temsilcilikleri kuruldu. Yeni kurulan TaLeBe örgütleri hiç vakit kaybetmeden Çanakkale çalışmalarına başladıklarını belirtti.

18 Mart günü Çanakkale’de “Onbeşliler Kortejini” oluşturmaya hazırlanan TaLeBe’ler, bugünün Onbeşlileri olarak 100 yıl sonra yeniden Çanakkale siperlerine koşacaklarını söylüyor. Annesinin kınalayıp cepheye gönderdiği Kınalı Ali’nin kendileriyle yaşadığını dile getiren liseliler; “Bizlerin aileleri de 17 Mart gecesi, yola çıkarken, otobüslerin kalkacağı yerlerden bizi uğurlamaya gelecek. Nefer listelerimizi hazırlıyoruz. Bütün arkadaşlarımızı bizlerle beraber 18 Mart’ta Çanakkale’de olmaya, 100.yılında yeniden vatan savunması mevzilerine katılmaya çağırıyoruz.” diyerek 18 Mart’ta Çanakkale’ye gelme çağrısı yapıyor.

Türkiye Liseliler Birliği 18 Mart Çanakkale eylemi için bir de çağrı klibi hazırladı. İzleyenlerin gözlerini dolduran, Kınalı Ali’nin hikayesini anlatan klibi Tiyatro Sanatçısı Gülsen Tuncer seslendirdi.