CHP'li Çam'dan AİHM'e "referandum" başvurusu

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, tartışmalı hale gelen referanduma ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptı. Başvurusunda halk oylaması sürecinde tüm kamu kaynaklarının "Evet" için kullanıldığını hatırlatan Çam, Yüksek Seçim Kurulu'nun "Mühürsüz oylar geçerlidir" kararının da seçimleri gayrı meşru yaptığını vurguladı.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 16 Nisan halk oylamasına ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptı.

Çam başvurusunu, 26 Nisan Çarşamba günü yapılan CHP MYK toplantısında alınan "Milletvekilleri ayrı ayrı başvuruda bulunabilir" kararı gereği yaptığını söyledi.

CHP'li vekil başvurusunda, "Tüm kamu kaynaklarının, tarafsızlık yemini eden Cumhurbaşkanı tarafından bizzat koordine edilen, kapsamlı bir planla 'Evet' oyu verilmesi yönünde kullanıldığını" savundu.

Anayasa'nın 18 maddesi gibi görünse de aslında 72 maddede değişiklik yapıldığını savunan Çam, kuvvetler ayrılığı rejiminin fiili ve hukuki olarak sona erdirildiğini belirtti.

Dilekçede YSK'nın "mühürsüz oylar geçerlidir" kararıyla da referandum sonucunun gayri meşru e halk iradesini yansıtmayan bir sonuçla sonlandığını kaydedildi.

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da referandumu AİHM'in yanı sıra Birleşmiş Milletlere de taşımaya ilişkin çalışma yaptıklarını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

izmir chp anayasa Musa Çam