Ankara'daki terör saldırısında ölü sayısı 97 mi 105 mi? Farklı rakamlar bildiriliyor

Ankara'daki terör saldırısında ölenlerin sayısıyla ilgili açıklanan farklı rakamlar çelişki yaşattı. Resmi makamlara göre ölü sayısı doksan yedi. Ancak Türk Tabibleri Birliği ve Ankara Barosu 105 otopsinin yapıldığını açıkladı.

Ankara'daki terör saldırısında ölü sayısı 97 mi 105 mi? Farklı rakamlar bildiriliyor

Hükümetin terör saldırısında hayatını kaybenlere ilişkin verdiği rakam 97. Ancak diğer kuruluşlardan bildirilen farklı rakamlar çelişki yaşattı.

Otopsilere Türk Tabibleri Birliği ve Ankara Barosu'ndan da görevliler katılmıştı. Her iki kurum da 105 yurttaşa otopsi yapıldığını açıkladı.

Türk Tabibleri Birliği Genel Başkanı Beyazıt İlhan’a göre farkın nedeni, vücut bütünlüğü olmayan cenazeler. İlhan, “Biz 105 ölümü teyit ettik. Zannediyorum önümüzdeki günlerde Başbakanlık da ölü sayısını netleştirecektir” diye konuştu.

Bir de HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıkladığı 128 rakamı var. Ancak bu rakam hangi veriye dayandığı bilinmiyor. HDP'li Meral Daniş beştaş 128 rakamının ölü sayısı değil kayıp sayısı olduğunu söyledi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı 19 hastanede toplam 138 yaralı olduğunu açıkladı. Bu yaralıların 58’i yoğun bakımda tedavi görüyor. Türk Tabipleri Birliği’ne göre ise 28 hastanede toplam 441 yaralı var. 58’i yoğun bakımda,

ulusalkanal.com.tr