Türk-İş'ten 1 Mayıs kararı

Türk-İş 1 Mayıs’ı Kocaeli’de kutlama kararı aldı. AKP iktidarının Kıdem Tazminatını sık sık gündeme getirmesi üzerine Türk-İş, 1 Mayıs’ta iktidara Kocaeli’den “Kırmızı çizgimize dokunma” diyecek.

Türk-İş 1 Mayıs’ta “Kırmızı çizgimize dokunma” diyecek.

AKP Hükümeti, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ekonomiye ilişkin bir dizi reform paketi hazırladı.

Bu reform paketinde çeşitli kitle örgütü ve sendikaların sert tepkilerine rağmen kıdem tazminatının fona devri düzenlemesinin de yer alacağı ifade edildi.

Daha önce defalarca kıdem tazminatının “kırmızı çizgileri” olduğunu ve dokunulmasını da genel grev kararı sayan Türk-İş, bu konuda harekete geçti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay çeşitli açıklamalarında 1 Mayıs’ı Diyarbakır, Samsun, Edirne ya da Kocaeli illerinden birinde kutlayabileceklerini söylemişti.

Kıdem tazminatının tartışıldığı bir ortamda Türk İş yönetiminin büyük bir miting için işçilerin yoğun olarak bulunduğu Kocaeli’de 1 Mayıs’ı kutlama kararı alacağı öğrenildi.

Kıdem tazminatıyla ilgili net mesajın verilmesi için 1 Mayıs’ı değerlendirmek isteyen Türk-İş’in, önümüzdeki günlerde toplanarak 1Mayıs’ı Kocaeli’de kutlama kararını açıklaması bekleniyor.

HABER: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

kocaeli