Ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı

Türk Hava Kurumu'na yapılan operasyonun detayları netleşmeye devam ediyor. Tutuklanan Kurum Başkanı Osman Yıldırım'ın kız kardeşinden gelin adayına, baldızından terzisine kadar 109 yakınını yüksek maaşla işe aldığı ortaya çıktı.

Ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı

Türk Hava Kurumu'na yolsuzluk iddialarıyla yapılan operasyonda soruşturma derinleştirildikçe ortaya dikkat çeken detaylar çıkıyor. Kurum Başkanı Osman Yıldırım'ın, kurumu adeta aile şirketine çevirdiği belirlendi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun hazırladığı rapor üzerine başlatılan yolsuzluk operasyonunda tutuklanan Yıldırım'ın kız kardeşi, yeğenleri, enişteleri, gelin adayı, baldızı, terzisi ve eski arkadaşlarının da aralarında bulunduğu 109 kişiyi yüksek ücretlerle işe başlattığı ortaya çıktı.

Savcılık dosyasına giren belgelerde 109 kişiyle ilgili ayrıntılı maaş listeleri de yer aldı. Bunlardan en dikkat çekeni Yıldırım'ın eski bir arkadaşıyla ilgili olanı.

Yıldırım, arkadaşını THK'nın yan kuruluşu olan 7 ayrı kurumun sorumlusu ve yöneticisi olarak 25bin lira maaşla işe aldı. Bu kişiye 2012'de 171 bin 488 lira, 2013'te 446 bin lira ek gelir ödemesi yapıldığı tespit edildi.

Yıldırım'ın aynı soruşturmada kendisi gibi tutuklanan oğlu Emre Yıldırım'a yaptığı düğünün faturasını THK üzerinden ödediği de ortaya çıkmıştı. Yolsuzluk soruşturması devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr