PKK terör saldırısında FG plakalı araç kullanmış

Terör örgütü PKK, FETÖ ile olan kan bağını, Bingöl’de düzenlediği bombalı saldırıda da gözler önüne serdi. 7 polisin şehit olduğu saldırıda kullanılan otomobilin plakasının Fetullah Gülen’i simgeleyen ‘FG’ olduğu tespit edildi.

PKK terör saldırısında FG plakalı araç kullanmış

Türkiye; FETÖ’nün darbe girişimi ile uğraşırken, bir diğer kanlı terör örgütü PKK da boş durmuyor. Kan kardeşinin darbe girişiminde başarısız olması üzerine harekete geçen bölücü örgüt, Bingöl başta olmak üzere bölgedeki terör eylemlerini tırmandırdı. Bingöl’de 7 polisin şehit olduğu hain saldırıyla ilgili soruşturmada, yeni detaylar ortaya çıktı. PKK’lı teröristlerin Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüsün geçişi sırasında bomba yüklü otomobille düzenledikleri saldırıda, FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen’in adının kısaltması olan ‘FG’ harf gruplu plaka kullandığı tespit edildi. Saldırı ikiz plaka yöntemiyle yapıldı. Önce İzmir’den 35 FG... plaka çalındı. Teröristler plakasını çaldıkları otomobilin aynı model ve renkte olanını ise İstanbul’dan çaldı.

HEDEFTE PÖH VARDI

Star gazetesinin haberine göre, bombalı saldırının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunduktan sonra kaçan FETÖ’cü darbecilerin saklandıkları deliklerde yakalayan Bingöl Özel Harekat Timi’nden intikam almak için düzenlendiği ve PKK’nın da ‘FG’ harf gruplu plakayı mesaj vermek için özellikle tercih ettiği belirlendi. Saldırı, Özel Harekat Timi’nin Bingöl Havalimanı’na inişinden kısa bir süre sonra yaşandı. Teröristlerin asıl hedefinin zırhlı polis midibüsünün içinde bulunduğunu sandıkları Özel Harekat Timi’nin olduğu ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr

pkk Fetullah Gülen terör saldırısı