Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar: "Tüm konfederasyonlar birlik olursa, bu mücadeleyi kazanırız"

Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Ulusal Kanal’da Gün Ortası'na konuk oldu. Uyar, gündemde olan kıdem tazminatı hakkında konuştu. Hükümeti uyardı.

Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar: "Tüm konfederasyonlar birlik olursa, bu mücadeleyi kazanırız"

Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, işçilerin tepkisine neden olan yeni kıdem tazminatı düzenlemesini değerlendirdi.

Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- "Bir şeyin adına reform diyorsanız iki tarafın da faydalanması gerekir. Bizden gidiyorsa adı reform olmaz."

- "Diğer konfederasyonlarla birlikte olursak bu mücadeleyi kazanabiliriz. Burada işçi ve memur sendikalarına teşekkür ederiz. Herkes hemfikir."

- "Eğer birileri bir şey kazanıyorsa emekçi de kazanmak zorundadır. Büyük ABD'nin durumunu görüyoruz... Açlarla, fakirlerle beraber olmak gerekiyor. Pandemi döneminde ülkemizin aldığı kararları alkışlıyoruz ama bu dönemde fedakârca kendini ortaya koyan insanlara, adına reform denilen bu şeyle gelmek doğru değil."

- "Bizim talep etmediğimiz şeyi etmişiz gibi göstermeye gerek yok."

- "Hak-İş Yönetim Kurulu olarak, ülkemizde yeni bir modelin kurulabilmesi için, tüm işçi ve işveren konfederasyonlarının ve devletin birlikte yürüteceği bir sosyal diyalog mekanizması çerçevesinde çalışmaların gerçekleştirilmesi gerektiğini savunmaktayız.”

ulusal.com.tr

türkiş kıdem tazminatı